846 views
دلایل نامنظم شدن پریود زنان | راههای تشخیص و درمان
تینا طب
نوشته شده توسط
پریود نامنظم زنان و تاخیر در قاعدگی مشکلی است که اکثر خانم ها در مقطعی از زندگی خود به دلایل مختلف با آن مواجه می شوند. سیکل اکثر زنان 28 روزه است. با این حال، این چرخه ممکن است کوتاه تر یا طولانی تر باشد.
در برخی از زنان، زمان پریود در چرخه بین 21 تا 40 روز دیده می شود که نشان می دهد قاعدگی در یک چرخه زمانی مشخص اتفاق نمی افتد ممکن است در ماه های مختلف زود یا دیرتر دیده شود و به دلیل بیماری ها یا تغییرات روانی مختلف، مدت چرخه ممکن است متفاوت باشد.
چرخه طبیعی قاعدگی در زنان سالم 28 روز از شروع آخرین خونریزی است. با این حال، بین 21-40 روز را می توان زمان طبیعی در نظر گرفت. همچنین طبیعی است که چرخه چند روز در یک زمان تغییر کند.
بروز خونریزی خارج از این سیکل را تاخیر قاعدگی می نامند. در یک سیکل قاعدگی طبیعی، تخمک از یکی از تخمدان های زنان آزاد می شود. تخمک که توسط اسپرم بارور نمی شود همراه با خون و بافت ها از بدن خارج می شود.
این خونریزی به طور متوسط 5 روز طول می کشد. سپس این چرخه به صورت ماهانه تکرار می شود، در برخی دوره ها ممکن است این چرخه به دلیل خلق و خوی مانند استرس، عوامل خارجی مختلف یا بیماری ها مختل شود. در این حالت خونریزی غیرطبیعی خارج از چرخه اتفاق می افتد.
چه چیزی باعث تاخیر قاعدگی می شود؟
برخی از علل شایع خونریزی تاخیری قاعدگی عبارتند از: بارداری، استرس شدید، کاهش وزن ناگهانی، اضافه وزن، ورزش بیش از حد در طول روز، استفاده از قرص های ضد بارداری،یائسگی یا یائسگی زودرس، سندرم تخمدان پلی کیستیک، دیابت کنترل نشده، بیماری های قلبی، پرکاری غده تیروئید و استرس طولانی مدت می تواند بر هورمون ها تأثیر بگذارد و باعث تاخیر در قاعدگی شود.
استرس یکی از دلیل اصلی تاخیر و همچنین خونریزی زودرس است. ورزش هایی مانند مدیتیشن، یوگا، شنا و دویدن می توانند به کاهش استرس کمک کنند. با این حال، ورزش بیش از حد در طول روز نیز سطح استرس را افزایش می دهد.
در این صورت، با کاهش سطح چربی، تخمک گذاری ممکن است به تاخیر بیفتد یا متوقف شود. یائسگی بخشی طبیعی از پیری در زنان است. معمولا در سنین 45-50 سالگی دیده می شود.
تاخیر قاعدگی را می توان در زنانی که به دوره یائسگی نزدیک می شوند مشاهده کرد. این به این دلیل است که سطح استروژن شروع به کاهش می کند و تخمک گذاری نامنظم می شود. پس از یائسگی، خونریزی به طور کامل متوقف می شود.
کاهش وزن زیاد و ناگهانی از جمله دلایل تاخیر در پریود است. کاهش کالری دریافتی روزانه بر تولید هورمون های لازم برای تخمک گذاری تأثیر منفی می گذارد. تاخیر قاعدگی به خصوص در افرادی با شاخص توده بدنی 18.5 و کمتر دیده می شود، برعکس اضافه وزن یکی از دلایل مهم نامنظمی سیکل قاعدگی است.
زنان دارای اضافه وزن بیش از حد استروژن تولید می کنند. استروژن اضافی می تواند خونریزی قاعدگی را به تاخیر بیندازد. به خصوص زنان با شاخص توده بدنی 30 و بالاتر در این گروه خطر قرار می گیرند.
استفاده از قرص های ضد بارداری می تواند باعث خونریزی از دست رفته در چرخه شود. این وضعیت برای اکثر زنان طبیعی تلقی می شود. به خصوص قرص های پروژسترون باعث تاخیر در قاعدگی می شود.
با قطع قرص ها، انتظار می رود چرخه قاعدگی در روند طبیعی خود پیش برود. سندرم تخمدان پلی کیستیک یک بیماری شایع و قا